«Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ»Η θεατρική ομάδα Πάτρας Υποκριτές ύστερα από την τεράστια επιτυχία του ΦΟΥΣΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑ επέλεξε να δοκιμαστεί σε διαφορετικό είδος θεάτρου επιλέγοντας ένα αστυνομικό δράμα, το «η επίσκεψη του αστυνόμου» σε σκηνοθεσία Μίλτου Παπλά από 11-12 & 16-19 Μαΐου 2019 στο θέατρο Αγορά.

Άλλο ένα στοίχημα για την ομάδα των υποκριτών που συνεχώς ανανεώνεται (3 νέα μέλη έπαιξαν για πρώτη φορά), που δοκιμάζεται σε άλλο ύφος και είδος θεάτρου, που πειραματιζεται, και που νικάει και το χρόνο μιας και το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε 1 μήνα (ελέω εκλογών), ύστερα από εξαντλητικές πρόβες.

Έτσι από το Σάββατο 11/5 έως την Κυριακή 19/5 και για 6 παραστάσεις προσπάθησε να δώσει μια νότα θεατρικού μυστηρίου και σασπένς στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης.

Η «επίσκεψη του αστυνόμου» είναι μια διασκευή του γνωστού έργου του Τζόν Πρίσλεϊ, «Ο επιθεωρητής έρχεται», και έχει την συγκλονιστική ένταση ενός αστυνομικού θρίλερ, είναι όμως και ένα κοινωνικό και φιλοσοφικό έργο. Ένα από τα καλύτερα έργα του Πρίσλεϊ και από τα σημαντικότερα της Αγγλικής δραματολογίας.

Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, διοργανώνει ένα οικογενειακό δείπνο για να γιορτάσει τους αρραβώνες της κόρης του. Σε αυτή τη ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα εισβάλλει η σκληρή φιγούρα ενός αστυνομικού επιθεωρητή που ερευνά την αυτοκτονία μιας νεαρής εργαζόμενης γυναίκας. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, αποκαλύπτεται ότι κάθε μέλος της οικογένειας κρύβει ένα ένοχο μυστικό που το συνδέει με το θάνατό της.

  Στην παράσταση έπαιξαν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Παράμερος ως Αντώνης Μαυρόπουλος, Χριστίνα Χρυσικού ως Καίτη Μαυροπούλου, Θεοδώρα Μικρώνη ως Λέλα Μαυροπούλου, Φώτης Παναγόπουλος ως Θέμης Μαυρόπουλος, Χρύσανθος Παπαθανασόπουλος ως Κίμωνας Βρανάς, Αρετή Χαλιπίλια ως Ματίνα, Γιώργος Νταλιάνης ως Αστυνόμος Νεμέσης
  Σκηνοθεσία: Μιλτιάδης Παπλάς
  Μετάφραση: Έφη-Μυρτώ Αρχοντή
  Διασκευή-Προσαρμογή: Αχιλλέας Ε. Αρχοντής
  Βοηθός Σκηνοθέτη: Ματίνα Λαδικού
  Σκηνικά: Φώτης Παναγόπουλος, Σταύρος Σολακάκης
  Κουστούμια: Θεατρική ομάδα Πάτρας Υποκριτες
  Μουσική επιμέλεια: Μιλτιάδης Παπλάς
  Αφίσα -προγραμμα: Αλέξης Σακελλαρόπουλος, Μίλτος Παπλάς
  Σχεδιασμός φώτων: Στράτος Λυμπερτός
  Χειρισμός κονσόλας ήχου-φώτων: Παναγιώτης Μπούντας
  Φώτογραφιες - Βίντεο παράστασης: Φώτης Πουρνάρας
  Εισιτήρια: Σταυρούλα Παναγιωτοπούλου
  Παραγωγή: Θεατρική ομάδα Πάτρας Υποκριτές