ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

«Στην Αναμονή»

Η θεατρική ομάδα Πάτρας Υποκριτές παρουσίασε τη θεότρελη κοινωνική κωμωδία «Στην Αναμονή», σε σκηνοθεσία Μίλτου Παπλά, που εκτός από το γέλιο αναδεικνύει την αγάπη την φιλία και την κατανόηση....

Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς.

περισσότερα >>>

 «Ροζ μολότοφ» των Μ Ρέππα – Θ Παπαθανασίου

Η θεατρική ομάδα Πάτρας Υποκριτές παρουσίασε τη θεότρελη κωμωδία καταστάσεων «Ροζ μολότοφ» των Μ Ρέππα - Θ Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Παπλά. Μιά εκκεντρική και πανέξυπνη κωμωδία με θέμα την εξάρτηση των παιδιών απο τους γονείς τους ως προς τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους...

Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς.

περισσότερα >>>

 «Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα»

Μια διασκευή του έργου Playing doctor των Μπίλλυ Βαν Ζάντ & Τζέην Μίλμορ απο τον Σταύρο Σολακάκη σε μετάφραση του ιδίου και σε σκηνοθεσία Μίλτου Παπλά...

Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς.

περισσότερα >>>

 

 

 

 

 «ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ»

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ των Ρέππα - Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Μίλτου Παπλά.
Η παραγωγή των ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ για το φθινόπωρο του 2020. Στη δεκαετία του '80 γεννήθηκε μια νέα εποχή αμοραλισμού και ελαφρότητας. Τα πάντα μπορούν να γίνουν χωρίς επιπτώσεις αλλά και χωρίς τύψεις. Γιατί οι τύψεις είναι αποτέλεσμα της συνείδησης. Και αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική διαφορά της σημερινής κοινωνίας με τη χθεσινή. Η έλλειψη συνείδησης. Πράμα που κάνει τα μικρά καθημερινά μας εγκλήματα να μοιάζουν ασήμαντα, αναίτια και γελοία. Δεν έχουν καν τη γοητεία της ανηθικότητας. Το μαύρο μεγαλείο του κακού όταν γίνεται με επίγνωση. Στους Μπαμπάδες με Ρούμι οι συγγραφείς προσπάθησαν να γράψουν την ιστορία ενός τέτοιου γελοίου εγκλήματος. Την κωμωδία έξι ανάπηρων, ανόητων, ανήθικων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων.

Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς.

περισσότερα >>>

 

 

 «Ψέμα στο ψέμα»

Η θεατρική Ομάδα Πάτρας ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ύστερα από τις επιτυχίες «Φούστα Μπλούζα» και «Η επιστροφή του Αστυνόμου», επέστρεψε και παρουσίασε την ξεκαρδιστική κωμωδία του Άντονι Νίλσον «Ψέμα στο ψέμα» σε μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου και σκηνοθεσία Μίλτου Παπλά. Δύο αστυνομικοί έχουν ένα τελευταίο καθήκον πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μόνο που αυτό που πρέπει να κάνουν δεν ταιριάζει καθόλου με το γλυκό και χαρούμενο πνεύμα των ημερών...

Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς.

περισσότερα >>>

 

 

 «Η επίσκεψη του αστυνόμου»

Η θεατρική ομάδα Πάτρας Υποκριτές ύστερα από την τεράστια επιτυχία του ΦΟΥΣΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑ επέλεξε να δοκιμαστεί σε διαφορετικό είδος θεάτρου επιλέγοντας ένα αστυνομικό δράμα, το «Η επίσκεψη του αστυνόμου» σε σκηνοθεσία Μίλτου Παπλά. Η «επίσκεψη του αστυνόμου» είναι μια διασκευή του γνωστού έργου του Τζόν Πρίσλεϊ, «Ο επιθεωρητής έρχεται», και έχει την συγκλονιστική ένταση ενός αστυνομικού θρίλερ, είναι όμως και ένα κοινωνικό και φιλοσοφικό έργο.

Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς.

περισσότερα >>>

 

 

 «Φούστα-Μπλούζα»

Η Θεατρική ομάδα Πάτρας ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, πιστή στα θεατρικά δρώμενα της πόλης, παρουσίασε τη θεότρελη και ανατρεπτική κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου «Φούστα-Μπλούζα» σε σκηνοθεσία Μίλτου Παπλά. Μία μοντέρνα φαρσοκωμωδία καταστάσεων, που τίθεται ενάντια στον ρατσισμό, υπερασπίζεται την ελευθερία του ατόμου, και σατυρίζει τις προκαταλήψεις μας οσο αφορά τον έρωτα.

Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς.

περισσότερα >>>

 

 

 «Μην ενοχλείτε»

Οι Υποκριτές διάλεξαν να ανεβάσουν το έργο «Μην ενοχλείτε» ενός Πατρινού που τους εμπιστεύτηκε το έργο του ...του Πάνου Μίχα. Ένα πρωτόλειο έργο του ερασιτέχνη συγγραφεα που οι Υποκριτες προσπάθησαν να δώσουν ζωή και να δοκιμαστούν σε ένα έργο παιγμένο πρώτη φορά από τους ίδιους.
Ενα δωμάτιο ξενοδοχείου. Τρεις διαφορετικές ιστορίες. Πολλοί Καθημερινοί άνθρωποι. Το χρήμα... Ο έρωτας... Η φιλια... Σε ένα κωμικό γαϊτανάκι κάταστασεων...

Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς.

περισσότερα >>>

 

 

 «Ιφιγένεια εν γένει…tragic»

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία-παρωδία των 2 γνωστών τραγωδιών του Ευρυπίδη «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι & ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Ταύροις» ακολουθώντας πιστά την δομή τους, δίνοντας ωστόσο μια άλλη διάσταση στο γιατί πραγματικά έγινε ο Τρωϊκός πόλεμος.
Όταν η εξουσία παντρεύεται την απληστία και την έπαρση γεννιούνται εγκλήματα.

Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς.

περισσότερα >>>

 

 

 «Ποιός σκότωσε τον William»

Ένας Δημοτικός θίασος της συμφοράς επιχειρεί να ανεβάσει το κλασικό αριστούργημα του William Shakespeare Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Μισή ώρα πριν από την παράσταση κανείς δεν είναι έτοιμος. Η σκηνοθέτης αλκοολική, η Ιουλιέτα στην κλιμακτήριο, Ο Ρωμαίος με λουμπάγκο τα σκηνικά υπό κατάρρευση μετατρέπουν το κλασικό δράμα σε ξεκαρδιστική κωμωδία.
Θα τα καταφέρουν...;

Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς.

περισσότερα >>>

 

 

 «Ο 6ος ΕΝΟΡΚΟΣ»

Μία από τις πιο διχαστικές και επιδραστικές υποθέσεις όλων των εποχών, με τους 12 ενόρκους άλλοτε να ταυτίζονται και άλλοτε να συγκρούονται.
Οι 12 ένορκοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την συνειδησή τους και κάθε ψηφοφορία τους είναι και μία μάχη, αλλά... μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί με μόνο όπλο την αλήθεια!
Ποια θα είναι η ετυμηγορία τους;
Και με τι « κόστος» για τον καθένα από τους 12;

Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς.

περισσότερα >>>

 

 

 «ΡΑΟΥΣ, ΟΥΣΤ ΑΠΟ 'ΔΩ»

Η υπόθεση ξεκινάει απo τη στιγμή που τρεις τυπικοί μικροαστοί, ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών, μια φαρμακοποιός και μία προϊσταμένη νοσοκόμα, κληρονομούν έξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό κτήριο ιστορικής αξίας, αφού σ´ αυτό έμενε κάποτε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός. Η πρώτη έκπληξη που περιμένει τους τρεις κληρονόμους είναι ότι στο εν λόγω κτίριο στεγάζεται ένας οίκος ανοχής.!!!

Τι θα γίνει αν συνεργαστούν για την βελτίωση των εισοδημάτων τους;
Μπορεί ένας οίκος ανοχής να γίνει πολιτιστικό κέντρο;
Υπάρχει επιχορήγηση από την Ευρώπη;

Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς.

περισσότερα >>>

 «2 1/2 ΦΟΝΟΙ & 1 BULLDOG»

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα Ευγένιου Λαμπίς διασκευασμένη από το συγγραφικό δίδυμο Μιχάλη Ρέππα-Θάναση Παπαθανασίου.

Κάποιοι ανεξιχνίαστοι φόνοι γίνονται στο Παρίσι...
Θα βρεθούν άραγε οι υπαίτιοι;
Πόσους φόνους μπορεί να χωρέσει μια κωμωδία;

Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς.

περισσότερα >>>

 «ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ»

Πρόκειται για μια έξυπνη κωμωδία, που σατιρίζει την σύγχρονη, αστική, ελληνική οικογένεια, γραμμένη μόλις δύο χρόνια πριν ξεσπάσει η μεγάλη οικονομική κρίση, που προσφέρει πολλά στοιχεία, τα οποία δίνουν απαντήσεις στον θεατή γιατί η Ελλάδα έφτασε στο σημείο που είναι σήμερα.

Ποιοί είμαστε και πού βρισκόμαστε;
Πόσο μόνοι μπορεί να είμαστε τελικά;
Αλλά και πόσο αντέχουμε...

Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς.

περισσότερα >>>

 «ΤΟ ΣΩΣΕ...»

Έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη φαρσοκωμωδία όλων των εποχών και έχει κερδίσει τα βραβεία EVENING STANDARD και OLIVIE AWARD καλύτερης φαρσοκωμωδίας. Γράφτηκε το 1982 από τον άγγλο θεατρικό συγγραφέα Μάικλ Φρέιν. Η ιδέα γι’ αυτό ήρθε το 1970, όταν o Φρέιν παρακολουθούσε την πρόβα της παράστασης «The two of us».

Είπε: «Ήταν πιο αστείο από πίσω από ότι μπροστά, και σκέφτηκα ότι μια μέρα θα πρέπει να γραφτεί μια φάρσα για το τι γίνεται πίσω από μια παράσταση...»

Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς.

περισσότερα >>>

 

 

 «ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ή ΝΑ ΣΥΖΕΙ;»

Οι «Υποκριτές» πάνε στο θέατρο για να δουν «Άμλετ». Συγκεκριμένα, αντιστρέφουν τους ρόλους και παρακολουθούν τους θεατές όταν βλέπουν «Άμλετ».

Μια καθηλωτική παράσταση που σηκώνει έναν καθρέπτη μπροστά στον θεατή και του δείχνει πως συμπεριφέρεται, όταν δεν καταλαβαίνει τι γίνεται στο θέατρο και όταν αρχίζει να καταλαβαίνει τι γίνεται στη ζωή του…

Σκηνοθεσία: Μίλτος Παπλάς.

περισσότερα >>>

 

 

 «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

Στην ανατρεπτική κωμωδία μυστηρίου, των Ρήγα - Αποστόλου δύο πράγματα, κατά τους συγγραφείς, «ανθίζουν» στην επαρχία: Η ομοφιλοφυλία και η αρχαιοκαπηλία. Α! και ενίοτε η... χασισοφυτεία. Τις ποιο πάνω αμαρτίες της πολυπαθούς Ελληνικής Περιφέρειας προσπάθησε να... καταπολεμήσει η θεατρική ομάδα «Υποκριτές» στη δεύτερη θεατρική παραγωγή της...

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογαράς με βοηθό τον Τζίμη Πολίτη.

περισσότερα >>>

 

 

 «ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ;»

Το έργο είναι μια παρωδία στον Τρωικό πόλεμο ιδωμένη μέσα από την χιουμοριστική ματιά του γνωστού συγγραφικού δίδυμου των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου. Οι «ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ» θέλοντας να προσαρμόσουν το έργο στις δυνατότητες και τα μέσα που διαθέτουν αλλά και στο κέφι και την χαρά που αποκόμισαν κατά την διάρκεια των προβών, προσέθεσαν ορισμένα ακόμα στοιχεία στην διασκεδαστική πλευρά της υπόθεσης...

Σκηνοθεσία: Μιλτιάδης Παπλάς

περισσότερα >>>